Стручна екскурзија и посета Новом Саду студената ВШАР

На северу Србије, у срцу Војводине лежи град који ће, када га једном посетите, заувек остати у вашем сећању и срцу. С правом га називају градом среће и љубави, градом у коме нема разлика како националних, тако ни културалних. “Српску Атину” – Нови Сад посетили су студенти, студијског програма Менаџмент

Start

12. мај 2018. - 00:00

End

На северу Србије, у срцу Војводине лежи град који ће, када га једном посетите, заувек остати у вашем сећању и срцу.

С правом га називају градом среће и љубави, градом у коме нема разлика како националних, тако ни културалних. “Српску Атину” – Нови Сад посетили су студенти, студијског програма Менаџмент у туризму и угоститељству, у оквиру стручне екскурзије која је трајала три дана. Ту је одржано и стручно предавање студентима из Аранђеловца под називом “Активни туризам”, које је одржала проф. др Александра Вујко са Високе пословне школе из Новог Сада.

Студенти су најпре посетили острвску планину Фрушка гора у оквиру које се налази Национални парк. На јужним обронцима Фрушке Горе, на левој обали Саве, налази се Сремска Митровица, саграђена на остацима античког Сирмиума, једне од четири престонице римског царства. Студенти су затим обишли археолошки локалитет “Sirmium” од I do IV v.n.e.

Један од најзначајних манастира у Србији, посебно међу фрушкогорским а који су током стручне екскурзије обишли студенти, јесте манастир “Ново Хопово”, који представља непокретно културно добро као споменик културе од изузетног значаја. Налази се на благој падини јужних обронака Фрушке горе, недалеко од Ирига, на свега стотинак метара од магистралног пута Рума – Нови Сад.