Start
24. новембар 2017. - 00:00
End
Студенти смера Технологија хране и гастрономија и Менаџмент у туризму и угоститељству данас су посетили Сајам етно хране и пића у Београду. Сајам представља регионалну смотру прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.
Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује.
Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа. Студенти су сагледали практичну примену теоријских знања из области технологије хране и гастрономије. Стварање традиционалног бренда етно производи омогућава произвођачима стварање одрживе конкурентску предност за многа туристичка предузећа широм Србије.