Међународни Еко кампови

Академија Шумадија – одсек у Аранђеловцу је  до сада била домаћин међународним волонтерима из неколико европских земаља који су током месеца августа боравили у нашим просторијама. Еко камп које одсек Аранђеловац и "Еколошко удружење фанова кампова" организовало два пута до сада  је један од важнијих пројеката у протеклом  периоду. Циљ пројекта био је да се уклоне дивље депоније,

Start

12. август 2014. - 00:00

End

12. август 2016. - 00:00

Академија Шумадија – одсек у Аранђеловцу је  до сада била домаћин међународним волонтерима из неколико европских земаља који су током месеца августа боравили у нашим просторијама. Еко камп које одсек Аранђеловац и „Еколошко удружење фанова кампова“ организовало два пута до сада  је један од важнијих пројеката у протеклом  периоду.

Циљ пројекта био је да се уклоне дивље депоније, смањи бројно стање алергене врсте (амброзије), уреди школско двориште, едукује становништво и подигне еколошка свест сваког појединца, а пре свега младих.

Будући ‘амбасадори’ (међународни волонтери) наше земље се сјајно провели током боравка у граду у срцу Шумадије, уживали у традиционалној српској кухињи и природним лепотама наше земље. Међународни волонтери су поред горе поменутих активности имали и специјалан задатак после радног дана. Наиме, пошто се међународни дан млади 12. август традиционално обелажава и у нашој земљи, представници Чешке, Турске, Шпаније, Италије, Француске, Хрватске, В. Британије, Белгије и волонтери из Србије припремили су специјалну прославу на градском тргу у Артанђеловцу. Скуп младих људи имали су прилику да се друже са посетиоцима манифестације, пробају слаткише и традиционалне ђаконије из разних земаља и науче по коју реч на шпанском, француском и другим језицима.