Start
20. новембар 2018. - 00:00
End
Компанија “Swisslion – Таково” из Горњег Милановца, представља империју у области производње квалитетне и здраве хране.
Примена модерне технологије и врхунског знања, као и непрекидни процеси њиховог усавршавања, поставили су високе стандарде пословања, живљења и рада у у овој компанији коју су у оквиру стручне посете обишли студенти I и II године студијског програма „Технологија хране и гастрономија“, у петак 16. новембра.
Према речима посетилаца, посета је била садржајна, а домаћини гостопримљиви.
Произвођачко друштво “Swisslion – Таково” Д.О.О., огранак Вршац, запошљава 460 радника, од чега 350 у производњи.
Производња је организована у 6 производних погона на 9 производних линија. Линије за производњу и паковање су аутоматизоване или полуаутоматизоване са малим учешћем мануелног рада.
Дневни капацитет производње у погонима “Swisslion – Таково” је и до 100t, зависно од структуре производа и паковања.
Током једнодневне посете и обиласка, студенти су сагледали су следеће производне линије и упознали се са технологијом:
- Производње супа из кесице и супа – коцка,
- Производњe кашастих воћних сокова из полупроизвода-воћне каше, као и бистрог воћног сока из концентрисаног воћног сока,
- Производњe сланог програма (штапићи, крекери, переце,…),
- Производњe слатког програма (вафла-наполитанки, чоколадираних наполитанки, филованог кекса),
- Производње течног еурокрема, еуроблока, бајадера,…).