Књига предмета – 2017. година
Курикулум – 2017. година
Сврха студијског програма – 2017. година
Циљ студијског програма – 2017. година
Стечени стручни назив – 2017. година
Уверење о акредитацији
Водич кроз акредитоване високошколске установе и студијске програме у Републици Србији


Студијски програм Технологија хране и гастрономија настао је као резултат чињенице да прехрамбена индустрија заузима значајно место у националном програму Републике Србије и динамичког развоја прехрамбене индустрије у Србији током последњих десетак година. Све ово указује на потребу формирања високо оспособљених стручњака за рационалну и одрживу прехрамбену индустрију.

Локална, аутентична, безбедна и јединствена храна и гастрономија представљају један од ресурса туристичког тржишта и призната је као део локалне културе и потенцијална компонента пољопривредног и економског развоја.
Приоритети студијског програма Технологија хране и гастрономија су образовање кадрова који ће допринети обезбеђењу свих аспеката производње биолошки исправне хране, побољшању квалитета, економичности и безбедности прехрамбених производа, поспешивању развоја одрживе производње хране и свеобухватној афирмацији прехрамбене индустрије у развоју нашег друштва.

Студијски програм омогућава студентима да својим стеченим знањем и радом могу утицати на ширење културе у исхрани, као и да сагледају место и улогу гастрономског менаџмента у кухињама хотелијерске и ресторанске индустрије.

У реализацији наставе, поред уже стручних наставних дисциплина, посебна пажња се поклања стручној пракси и обавезним практичним активности, а дугогодишња сарадња школе са туристичким организацијама и бројним угоститељским предузећима у којима студенти обављају практичну наставу и стручну праксу додатно доприноси креирању младих стручних са одговарајућим компетенцијама.