Knjiga predmeta – 2017. godina
Kurikulum – 2017. godina
Svrha studijskog programa – 2017. godina
Cilj studijskog programa – 2017. godina
Stečeni stručni naziv – 2017. godina
Uverenje o akreditaciji
Vodič kroz akreditovane visokoškolske ustanove i studijske programe u Republici Srbiji

Studijski program Tehnologija hrane i gastronomija nastao je kao rezultat činjenice da prehrambena industrija zauzima značajno mesto u nacionalnom programu Republike Srbije i dinamičkog razvoja prehrambene industrije u Srbiji tokom poslednjih desetak godina. Sve ovo ukazuje na potrebu formiranja visoko osposobljenih stručnjaka za racionalnu i održivu prehrambenu industriju.
Lokalna, autentična, bezbedna i jedinstvena hrana i gastronomija predstavljaju jedan od resursa turističkog tržišta i priznata je kao deo lokalne kulture i potencijalna komponenta poljoprivrednog i ekonomskog razvoja.
Prioriteti studijskog programa Tehnologija hrane i gastronomija su obrazovanje kadrova koji će doprineti obezbeđenju svih aspekata proizvodnje biološki ispravne hrane, poboljšanju kvaliteta, ekonomičnosti i bezbednosti prehrambenih proizvoda, pospešivanju razvoja održive proizvodnje hrane i sveobuhvatnoj afirmaciji prehrambene industrije u razvoju našeg društva.
Studijski program omogućava studentima da svojim stečenim znanjem i radom mogu uticati na širenje kulture u ishrani, kao i da sagledaju mesto i ulogu gastronomskog menadžmenta u kuhinjama hotelijerske i restoranske industrije.
U realizaciji nastave, pored uže stručnih nastavnih disciplina, posebna pažnja se poklanja stručnoj praksi i obaveznim praktičnim aktivnosti, a dugogodišnja saradnja škole sa turističkim organizacijama i brojnim ugostiteljskim preduzećima u kojima studenti obavljaju praktičnu nastavu i stručnu praksu dodatno doprinosi kreiranju mladih stručnih sa odgovarajućim kompetencijama.