Седми међународни научни скуп „Будућност туризма“ у Врњачкој бањи

Седми међународни научни скуп „Будућност туризма“ у Врњачкој бањи

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу започео са припремама у циљу организације 7. Међународног научног скупа Будућност туризма, који ће бити одржан од 02. до 04. јуна 2022. године на нашем Факултету. Циљ Међународног научног скупа „Будућност туризма“ у организацији Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи Универзитета у Крагујевцу, који ће се одржати 2-4 . јуна 2022. године  у Врњачкој Бањи, односи се на будућност туризма.

Последице пандемије COVID-19 очигледне су у свим аспектима свакодневног живота. Будући да је туристичка привреда изузетно осетљива на овакве кризе, основна идеја Конференције је да пружи увид у актуелне туристичке проблеме и прогнозира трендове њеног будућег развоја. Туризам је међу секторима који су највише погођени пандемијом COVID-19. Ограничења путовања и нагли пад потражње потрошача довели су до невиђеног пада међународних долазака туриста, што је заузврат довело до евидентних негативних економских и друштвених последица. Највише су погођене дестинације широм света које се највише ослањају на приход од туризма.

Упркос благом оживљавању у 2021. години, које се може описати као охрабрујуће, туристички промет је и даље далеко испод нивоа из периода пре пандемије. У академској заједници на глобалном нивоу је у току дебата о томе како одговорити на будуће изазове у туризму. Стога ће 7. међународна научна конференција имати за циљ да открије будућност туризма и услове у којима ће се туристичка путовања реализовати у годинама које долазе. дакле,

У остваривању наведених циљева Конференције, веома подстичемо доприносе академика и практичара из области туризма, економије, менаџмента, права, урбанизма, социологије, демографије, географије, како из Србије, тако и из других земаља. Организатор намерава да отвори дебату о будућа улога туризма у економији различитих земаља, фактори који утичу на развој туризма у будућности, мере које су потребне за суочавање са развојним изазовима, посебно оним релевантним за актуелне пандемије, начини обезбеђивања конкурентности пословања итд. Очекује се да Конференција дискусија не само да ће дати одговоре на текуће дебате, већ ће и подстаћи нове, са циљем да се унапреди теорија и пракса у вези са туризмом.