Амбасадорка Индије посетила ВШАР

Амбасадорка Индије, Њена екселенција госпођа Нариндер Чохан (Narinder Chauhan) данас је посетила Високу школу струковних студија у Аранђеловцу – ВШАР. У сусрет обележавању Међународног дана јоге – 21. јуна, Амбасадорка Индије је студентима одржала предавање о индијској култури и јоги као традиционалној индијској методи личног развоја. Том приликом одржан је

Start

27. април 2017. - 00:00

End

Амбасадорка Индије, Њена екселенција госпођа Нариндер Чохан (Narinder Chauhan) данас је посетила Високу школу струковних студија у Аранђеловцу – ВШАР.

У сусрет обележавању Међународног дана јоге – 21. јуна, Амбасадорка Индије је студентима одржала предавање о индијској култури и јоги као традиционалној индијској методи личног развоја.

Том приликом одржан је радни састанак на коме су поред амбасадорке присуствовали др Мирослав Марковић, шеф департмана информационих технологија на ВШАР, Немања Филиповић, помоћник директора ВШАР и Драган Крстановић, секретар ВШАР.

На састанку је било речи о заједничким иницијативама на пољу размене студената и знања између ВШАР и универзитета у Индији, као и о обогаћивању библиотеке ВШАР са литературом из области информационих технологија, менаџмента у туризму и угоститељству и технологије хране и гастрономије – новог студијског програма на ВШАР који стартује од ове године.

“Сарадња између наших држава има дугу историју, кроз безусловно пријатељство које се гаји деценијама. Управо ту видимо простор за даљи раст наше сарадње. Србија је једна од земаља које су подржале иницијативу Индијског премијера за усвајање Међународног дана јоге 21. јуна у савету Уједињених нација и ми ценимо то. ” – рекла је њ. екс. госпођа Нариндер Чохан, амбасадорка Индије.

Висока школа струковних студија Аранђеловац подржава пројекте и активности који имају утицај на развој свести и образовање појединаца и друштва у целини. То је нарочито важно код младих, који се суочавају са бројним изазовима током свог професионалног и личног развоја.

в