Конференције академије струковних студија Србије

Одржана Прва седница КАССС-а Централног региона у ВШАР 15. НОВЕМБРА 2017. Висока школа струковних студија у Аранђеловцу, једна је од девет високошколских Установа које припадају Регионалном центру Конференције академије струковних студија Србијe (КАССС) за Централни регион. У сарадњи са КАССС-а, ВШАР као координатор, у уторак 14. новембра 2017. године организовала

Start

14. новембар 2017. - 00:00

End

Одржана Прва седница КАССС-а Централног региона у ВШАР

Висока школа струковних студија у Аранђеловцу, једна је од девет високошколских Установа које припадају Регионалном центру Конференције академије струковних студија Србијe (КАССС) за Централни регион.

У сарадњи са КАССС-а, ВШАР као координатор, у уторак 14. новембра 2017. године организовала је Прву седницу у школској 2017/2018. години којој су присуствовали представници Високих школа Централног региона из Крагујевца, Чачка, Пожаревца, Трстеника, Ћуприје и Крушевца.

Теме:

На Дневном реду седнице биле су теме које говоре о примени Новог Закона о високом образовању који је ступио на снагу 7. октобра 2017. године, његовим одредбама и новинама у односу на Стари Закон о високом образовању, као и афирмацији развоја Болоњског процеса.

Такође, било је речи и о унапређењу свих облика међусобне сарадње високошколских установа Централног региона КАССС- а у циљу што квалитетнијег извођења свих облика наставе Основног струковног образовања као и афирмативном деловању на основу примене одредаба Новог Закона на Специјалистичким и Мастер струковним студијама, што је и закључак присутних са Прве седнице КАССС-а која је одржана у Високој школи струковних студија у Аранђеловцу.


Одржана Друга седница КАССС-а Централног региона у Чачку

У оквиру сарадње високошколских установа које припадају Централном региону, на основу Статута Конференције академије струковних студија Србије а у организацији Високе школе техничких струковних студија из Чачка у координацији са Високом школом струковних студија из Аранђеловца, у четвртак 07. децембра одржана је Друга по реду седница КАССС-а за централни регион у школској 2017/2018.године у Чачку.

Подсетимо, Централном региону припада девет високошколских установа, а на одржаном састанку у Високој школи техничких струковних студија у Чачку присутни су били директори и секретари Школа из Аранђеловца, Крагујевца, Крушевца, Трстеника и града домаћина.