Предавање о циркуларној економији

Од децембра 2015. године Висока школа струковних студија учествује на међународном пројекту програмске линије Еразмус+, под називом „Waste management curricula development in partnership with public and private sector“. Овај пројекат има за циљ побољшање образовања и обуку садашњих и будућих студената у Србији у области управљања отпадом али и подизање

Start

5. децембар 2017. - 00:00

End

Од децембра 2015. године Висока школа струковних студија учествује на међународном пројекту програмске линије Еразмус+, под називом „Waste management curricula development in partnership with public and private sector“. Овај пројекат има за циљ побољшање образовања и обуку садашњих и будућих студената у Србији у области управљања отпадом али и подизање свести на нивоу друштва о важности целокупног процеса управљања отпадом и могућности смањења сиромаштва.

Тим поводом, у Аранђеловцу је данас био г. Филип Кокаљ из Словеније, који је одржао предавање студентима студијског програма “Заштита животне средине” ВШАР којем су присуствовали и запослени. Тема предавања била је “Циркуларна економија” која је нарочито актуелизована последњих дана. Изузетно посећено и едукативно предавање било је усмерено на давање конкретних одговора кроз примере на питања која се тичу важности увођења Циркуларне економије и свега што нас на глобалном нивоу очекује до 2030.године.

Чињеница је да становници планете нису равномерно распоређени, а да је потрошња руда, минерала, гасова стаклене баште и глобализација на високом нивоу. С обзиром на то да су друштвене разлике евидентне, процењује се да је 60% Екосистема деградирано.