Студенти ВШАР у посети Ванилици – слаткој радионици

„Ванилица-слатка радионица“ из Аранђеловца је породично предузеће које се бави производњом торти, колача и кекса. Од свог настанка 2007. године до данас, „Ванилица-слатка радионица“ развијала се од мале занатске продавнице колача до предузећа које данас запошљава преко 100 радника и снабдева тржишта широм Србије. Њихова визија је врло јасна, од

Start

18. април 2018. - 00:00

End

„Ванилица-слатка радионица“ из Аранђеловца је породично предузеће које се бави производњом торти, колача и кекса. Од свог настанка 2007. године до данас, „Ванилица-слатка радионица“ развијала се од мале занатске продавнице колача до предузећа које данас запошљава преко 100 радника и снабдева тржишта широм Србије.

Њихова визија је врло јасна, од постања до данас, а базира се на постизању јединственог циља: задовољење свих захтева, потреба и очекивања потрошача.

Ово стабилно и успешно предузеће које производи висококвалитетне и здравствено исправне производе на задовољство потрошача широм наше земље и региона, данас су посетили студенти студијског програма Технологија хране и гастрономија Високе школе струковних студија у Аранђеловцу, са професорима.

 

Током посете, студент су сазнали да је 2010. године направљена нова производна хала од 500м2, како би се подигли капацитети и обезбедили услови за здраствено безбедну производњу.
2012. године, упоредо са освајањем тржишта широм Србије, почиње отварање специјализованих „Ванилица“ радњи за продају колача и торти, којих данас има 20.


Исте године, иако мало предузеће „Ванилица-слатка радионица“ заокружила је производни циклус увођењем технологије и уређаја за сопствену производњу чоколадног прелива, желеа, кекса и шлага што је у многоме утицало на побољшање и задржавање високог квалитета производа, у шта су се уверили и студенти током вишесатне едукативне посете.

Подсећамо, компанија „Ванилица“ добитник је највећег признања за успех у производњи и запошљавању које аранђеловачка Општина додељује успешним појединцима, предузећима и установама за Дан града, 26. јул. Ту награду, за остварене резултате добила је и Висока школа струковних студија у Аранђеловцу 2016. године.