Традиционално обележавање Дана планина

2002. била је Међународна година планина, а од тада се 11. децембар слави као Међународни дан планина. У циљу скретања пажње на значај планинских регија како у снадбевању водом, тако и у снадбевању храном, овај Дан је традиционално обележен и у Високој школи струковних студија у Аранђеловцу. Наиме, у оквиру

Start

12. децембар 2017. - 00:00

End

2002. била је Међународна година планина, а од тада се 11. децембар слави као Међународни дан планина.

У циљу скретања пажње на значај планинских регија како у снадбевању водом, тако и у снадбевању храном, овај Дан је традиционално обележен и у Високој школи струковних студија у Аранђеловцу. Наиме, у оквиру програмских активности поводом Дана планина, у среду 12. децембра Школу су посетити матуранти Техничке школе из Крагујевца са професорима, као и ученици и професори средњих школа из Аранђеловца.

Јубилеји су нешто што нас везује и обавезује, те је  на својствен начин обележавање Дана планина, 11. децембар, уприличила и као својеврсни облик промоције Школе и студијских програма који би могли бити идеалан избор за наставак усавршавања и едукације садашњих матураната.

Представници департмана Заштита животне и радне средине, Менаџмента у туризму и угоститељству и Технологије хране и гастрономије и студенти ових студијских програма ВШАР, након свечаног пријема, одржали су промоцију Школе кроз презентације у сусрет упису школске 2018/2019.године, као и низ едукативних предавања која говоре о томе како да смањимо загађивање природне средине, како да успоримо климатске промене, како да сачувамо природна богатства за генерације које долазе штитећи ресурсе свих 365 дана у години?

Такође, матурантима је указано и на могућности даљег усавршавања након завршетка Високе школе струковних студија на Мастер струковним студијама које се реализују од школске 2017/2018.године у Аранђеловцу.

Након тога, сви учесници обишли су Рисовачку пећину у Аранђеловцу, значајно археолошко и палеонтолошко налазиште.